Preview trouwen op Pampus | Trouwfotograaf Muiden en Amsterdam | Trouwfotografie

Queer bruiloft Muiden Amsterdam Pride Walk

Afgelopen weekend besefte ik me weer dat het allermooiste van dit werk is dat ik zelf ook ieder week tot over mijn oren verliefd mag worden. Verliefd op het geweldige stel dat ik mag fotograferen. Verliefd op de liefde in al zijn vormen. Verliefd op de liefste familie en vrienden die samen vieren. Verliefd op de meest geweldige locatie. Er is niets mooiers dan puur de liefde te ervaren. Én om voor de liefde te kiezen.

En dat deden Marieke en Lara Billie. Hardop en onvoorwaardelijk.
Het mocht er zijn. Hun liefde. De liefde die is als thuiskomen. De plek waar je helemaal jezelf kan zijn. Gezien kan worden voor wie je bent, zonder voorbehoud. En vanuit die liefde mocht ik meevieren. Met kippenvel op mijn armen, tranen in mijn ogen en een lach op mijn gezicht. Liefde tot in de essentie.

En je zou in eerste instantie kunnen zeggen dat het verhaal van Marieke en Lara Billie geen standaard sprookje is. Maar schijn bedriegt. Deze twee schrijvers weten als geen ander samen een helden epos neer te zetten vol overwinningen en onvoorwaardelijke liefde. Een verhaal waar het pad misschien niet altijd recht is, maar des te mooier de plek is waar die toe leidt. En wat was het een feest om een hoofdstuk van dit prachtige verhaal te mogen vastleggen.

Pridewalk vol liefde door Muiden

En dat hoofdstuk startte bij hen thuis. Familie en vrienden verzamelden zich in de achtertuin. Na een ware balkon scène was het tijd om ons samen met de gasten te verplaatsen naar de boot die ons uiteindelijk naar de trouwlocatie zou gaan brengen. En hoe kan je als je zo vol trots bent van de liefde anders dan dat te vieren met een echte Pride Walk. En daar gingen we: zij op de riksja, wij er achteraan, ABBA uit de speakers in een lange stoet door Muiden en zo organiseerden ze de allereerste Pride Walk ooit daar.

Trouwen op Pampus

Aangekomen op het eindpunt van de Pride Walk; Muiderslot, idyllischer maak je het bijna niet mee, stapten we op de boot naar Pampus. De plek waar de LGBTQ+ vlag hoog in de mast was gehezen en trots boven het eiland uit toornde. De plek waar de champagne in alle kleuren van de regenboog op ons stond te wachten. De plek waar zonder aarzeling het ja-woord werd gegeven. Tijdens een prachtige persoonlijke ceremonie vol mooie woorden van vriend David Paul – die echt een carrière als BABS moet gaan najagen – omlijst met prachtige muziek en een persoonlijk lied van de liefste vriendinnen.

Pampus was van hen. De plek waar alles samen kwam. De zon scheen, de bootjes dobberden rond ons op het water en de wereld draaide even om hen.
Er werd geborreld tegen een ondergaande zon en heerlijk gedineerd. Meer lieve woorden gesproken, de beste kaasplank ever geserveerd en buiten in de nagloed van een van de laatste zomeravonden werd de Affogato geserveerd. En terwijl de boot zich aandiende en de eerste gasten richting wal gingen besloot ik er eentje later te pakken, want dit verhaal was nog niet klaar.

Regenboog, glitters en disco

De voor mij laatste bladzijden waren aangebroken. Surprise act Martijn wist een meer dan perfect startsein te geven voor een avond om nooit meer te vergeten. In een zwierende regenboog outfit vol glitters en plezier werden de lekkerste disco nummers ten gehore gebracht. Dansend, genietend, vierend. Nog even mezelf onderdompelen in dit feest. Meedansen, meegenieten. En toen daar toch eindelijk ‘mijn’ boot stond te wachten en ik met twee grote knuffels afscheid nam wist ik dat deze dag voor altijd een plekje in mijn hart zal hebben. Want Marieke en Lara Billie hebben me zo tot in de kern weten te raken. Dit is waar het voor mij omdraait. Het puur vieren van de liefde tot in het diepst van haar essentie.

Onvoorwaardelijke liefde, onvoorwaardelijk zijn

Onvoorwaardelijk jezelf durven zijn en daarmee de liefde van je leven aantrekken. Er is geen mooiere les die ik uit dit weekend meeneem. Dat er in deze wereld altijd plek voor je is en er altijd iemand is die jou zal zien voor wie je bent. Waarmee je samen je thuis kan creëren om te zijn, echt jezelf te zijn. Lieve Marieke en Lara Billie, bedankt. Bedankt voor jullie liefde, jullie moed, jullie durf, maar vooral voor wie jullie samen zijn. Twee prachtige mensen die elkaar alleen maar mooier maken. Het was me een meer dat grote eer te mogen meegenieten van jullie liefde. Geniet van jullie preview.